Vad kan du göra i Stockholms skärgård?

När vi talar om Stockholms skärgård är detta en av de underbaraste platser som kan hittas i Sverige. Inte av den anledningen att det är den enda platsen med massor av öar som du finner i Sverige, utan mer tack vare den blandning av historia, natur och kombinationen av ny och gammal bebyggelse. Det är också många öar i denna underbara skärgård som har utvecklats till att bli riktiga rekreationsplatser för alla de som vill ta det lugnt och koppla av på en trivsam plats. Nu är det dock inte alla som bara gillar att sitta still och lukta på blommorna och höra vågornas svall mot klipporna, men då finns det massor att hitta på i denna vackra skärgård.

Hit kan du åka för att ta del av den svenska historien med alla de olika fornlämningar som finns kvar sedan så långt tillbaka som den svenska medeltiden. Då kan du också besöka Stockholms skärgård för att bo på ett bra hotell och äta god skärgårdsmat med fisk och skaldjur. Är du intresserad av fiske finns det fortfarande många som bedriver denna verksamhet, och här finns det stora möjligheter att få följa med 1024px-20130202_Stockholm_Skärgård_(40)på en fiskebåt för att se hur det går till.

Tyvärr är det kanske mest vanligt att många tar del av Stockholms skärgård via en tripp på Finlandsfärjorna, men det är bara en försmak av vad som finns att se och uppleva på denna vackra plats. När du gillar natur, ett lugnt och harmoniskt liv samt många olika aktiviteter i välbevarade miljöer finns det få platser i Sverige som kan ge det som du finner här. Det bästa är att det idag finns bra kommunikationer mellan öarna, och att du snabbt kan ta dig dit du vill. Detta betyder att du enkelt kan uppleva lite av denna trevliga plats på bara några dagar.